top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNeliane

LymphAday 6 maart 2020: 2e geslaagde editie!

Misschien was je erbij, misschien ook niet? Noteer alvast in jullie agenda voor volgend jaar in dikke blokletters: 6 MAART = LYMPHADAY. Yes! Deze dag wordt zo stilaan een begrip in Vlaanderen. En daar zijn we bij Neliane supertrots op.

Waarom? Omdat Karine Tollenaere het boegbeeld is van deze campagne. Op 6 maart is het elk jaar World Lymphedema Day, waarbij we patiënten met lymfoedeem een hart onder de riem steken. Tegelijk maken we de hele wereld bewust van deze chronische ziekte, die nog veel te vaak stiefmoederlijk behandeld wordt.
LymphAday in UZ Gent

Op 6 maart 2020 vond al de tweede editie van de Vlaamse LymphAday plaats in het UZ Gent. Het werd, net als het jaar daarvoor, weer een leerrijke en warme editie. Ondanks het feit dat Corona toen al wat ongemakkelijk begon aan te voelen, werd het toch nog een topdagje!

We mochten zo’n 40-tal patiënten en geïnteresseerden ontvangen in de conferentiezaal. Voor deze dag sloeg Neliane de handen in elkaar met de Beautiful After Breast Cancer Foundation en de Lymfekliniek van het UZ Gent.

Onze LymphAday werd zelfs gevierd tot in het Jan Palfijn ziekenhuis, ook in Gent. Heerlijk toch, die solidariteit.


Een leerrijk programma

Het programma werd ook gesmaakt door de aanwezigen. Zij kregen eerst een inleiding van Rita Hietbrink, verpleegkundige bij de Lymfekliniek. Rita gaf een duidelijke uitleg bij de verschillende conservatieve en chirurgische behandelingen van lymfoedeem.

Daarna kwamen enkele patiënten aan het woord met herkenbare getuigenissen. Gevolgd door een demonstratie zwachtelen en een uitgebreide uitleg over compressiekousen. Achteraf konden we ook terecht bij enkele topfabrikanten, die er met hun stand aanwezig waren: Juzo, Medi, Bauerfeind en Tricolast.Save the date: 6 maart 2021

Kortom, wij blikken terug op een zeer geslaagde tweede editie van onze LymphAday. Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!

En o ja, voor volgend jaar plannen we een nóg grotere editie. De voorbereidingen zijn al begonnen, zelfs. Zodus, save the date: 6 maart 2021.

Tot dan!25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page