top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNeliane

Mondmaskers tegen Corona

Bijgewerkt op: 21 apr. 2020

Het voorjaar van 2020 stond bij Neliane en Moonica vol events en modeshows gepland, maar helaas. Corona heeft daar anders over beslist. Dus zaten we hier plots in ons atelier met de vingers te draaien. Nu, lang heeft dat niet geduurd...


Stroop die mouwen op!

Wij hadden namelijk meters stof liggen. En overal in het land was – en is er nog steeds - een nijpend tekort aan mondmaskers. Sja, als sociale ondernemers stroop je dan maar al te graag die mouwen weer op.


Annick Persoons, bezieler van het label Moonica en ontwerpster van Neliane, sprong achter haar naaimachine en begon mondmaskers te stikken. Een he-le-boel. In allerlei kleuren en met fleurige motiefjes.


Zien ze er niet fantastisch uit?


Mondmaskers conform de richtlijnen

Deze maskers zijn volledig gemaakt conform de officiële richtlijnen van de overheid (maakjemondmasker.be).


Het patroon lijkt op dat van een kussensloop. Onderaan zit een opening met een omslag. Zo krijg je dus 2 laagjes katoen op elkaar, wat zorgt voor extra beveiliging. En daartussen kan je ook een filter schuiven, handig! Een stukje stofzuigerzak is bijvoorbeeld perfect daarvoor.


Onze mondmaskers bestaan uit 100 % popeline katoen en kan je kookwassen op 90 graden.


Bestel nu je voorraad

Ondertussen hebben we al meerdere zorgverleners en instellingen van onze kleurrijke maskers voorzien: de lymfoedeemkinesisten in Brugge, onder leiding van Philippe De Paepe; verschillende afdelingen van UZ Gent en Jan Palfijn Gent, het OCMW-rusthuis van Zele, het WZC Sint-Carolus in Ternat, Volvo-garage Charels in Lokeren, en tal van particulieren… De aanvragen lopen nog steeds binnen.

En wij? Wij stikken vrolijk verder!

Wie wil, kan zijn voorraad bestellen via mail (voorlopig nog gratis):19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page